Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Édes cukiságok avagy téli csendélet cukrokból

2012.11.05. 00:41 Tulipa Zsófi

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukros222207.jpgÍme egy újabb cukiság ötlet: végy egy kiló kristálycukrot, majd... Ha azt hiszed, hogy egy jól bevált karácsonyi recept következik, akkor bizony tévedsz! Készítsünk téli csendéletet egy befőttes üvegben karácsonyi figurák-, kristály- és kockacukor-, gumicukrok-, zizi és/vagy francia drazsé felhasználásával.

Tegnap készítettünk háromféle befőttes üvegben téli csendéleteket, azóta nem volt olyan gyermek aki ne mosolygott volna rá. A szülők többségének is tetszettek, miután a fejéhez kaptak mondván 'micsoda jó ötlet' majd megnyugtatták a csemetét, hogy bizony mi is tudunk otthon ilyet készíteni. Akkor nosza, építsünk téli csendéletet!

Hozzávalók: befőttes üveg, kocka- és kristálycukor, karácsonyi figura, mindenféle gumicukor, zizi, francia drazsé és bármi más színes cukorka ami jól mutathat a fehér cukoralapon! (Atyavilág, cukorbeteg leszek már attól is ha csak ha olvasom!)

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukros222201.jpg

1. Lépés: Öntsünk a befőttes üvegek aljába kristálycukrot. (ízlés szerint)

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukros222202.jpg

2. Lépés: Helyezzük el a figurákat az alapban, majd igazgassuk el őket.

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukros222203.jpg

3. Lépés: Nagyobb üveg esetén több figurát is elhelyezhetünk, akár kockacukor halomra ültetve is.

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukros222204.jpg

4. Lépés: Ezután ízlés szerint szórhatunk a figuráink mellé különféle színes cukorkákat.

Vigyázat! Tapasztalataink alapján elmondható, hogy a gumicukor és az egyéb kiegészítők "gyorsan fogyó eszközök"! Ha lassan dolgozunk és közben -szigorúan minőség ellenőrzés céljából- sokat kóstolgatunk, akkor előfordulhat, hogy nem marad elég díszünk az üvegek dekorálásához! Én szóltam!

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukros222205.jpg

5. Lépés: Örömködés az elkészült mű láttán!

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukros222208.jpg

 

 

Haladó kreatív anyukák és főleg olyanok, akiknek nagyobb befőttes üveg is a rendelkezésükre áll, nem csak cukorkákat használhatnak a téli csendélethez, hanem egyéb más téli és ünnepi kiegészítőt is. Ha nem tudsz eljönni hozzánk, figurákat ide klikkelve rendelhetsz kiszállítással is a webáruházunkból!

IMG_6835_k.jpg

    

 

 

 

 

 

 

 

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha eljönnél hozzánk, programjainkat itt találod!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!   nyil3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr154887382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása