Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Karácsonyi vásárok II. - Valkenburg, Hollandia

2017.10.30. 20:29 Tulipa Zsófi

A valkenburgi karácsonyi vásár elég híres, ezért semmiképpen nem hagyhattuk ki. A városka Hollandia déli csücskénél található, nem messze az általunk annyira szeretett meseszép Maastricht-tól. A híres karácsonyi vásárok sorozatunkban így a bécsi után következőnek ezt mutatjuk be nektek.

valkenburg_hollandia_karacsonyi_vasar_barlang.jpg

Nagyon izgatottan haladtunk kis bérelt kocsinkkal délre, ugyanis ez a vásár annyival is különlegesebb, mint társai, hogy egy hatalmas barlangrendszerben található. Ez a legnagyobb és legrégebbi földalatti vásár Európában, minden évben november közepétől december 23-ig tart nyitva.

valkenburg_hollandia_karacsonyi_falu_barlang_vasar_2017_2018_karacsonyhaz_godollo_1.jpgA barlangtól nem messze leparkoltunk a kijelölt helyen, majd elindultunk  jelzett irányba. Sok turista is haladt arra, a parkolóban buszok is álltak. Annyira ki van táblázva, hogy lehetetlen eltéveszteni az irányt.

Az úton felfelé haladva egyszer csak megláttunk egy ígéretesnek tűnő táblát, ami a Mikulás ajándékgyárát jelezte jobbra egy kis mellékútra térve. A beléptidíj csak 1 euro volt, gondoltuk, hogy ha már itt vagyunk, mindenképpen megnézzük ezt a helyet is.

Nem estünk hanyatt a látványtól, de bíztunk benne, hogy csak valamelyik élelmes helyi vállalkozó telepedett csak rá a vásárra. Gyakorlatilag egy fura összetákolt garázs-szerű kisboltban mehettünk egy kört, de semmi nem emlékeztetett sem hangulatában, sem dekorációjában, sem pedig a bent látható dolgokban a Mikulás műhelyére. Jópofa kis bolt, de amúgy semmi különös. Mindegy, több is veszett Mohácsnál, mentünk inkább tovább a végcélunk felé.

A bejárat nagyon impozáns, hatamas trombitás diótörő figurák között vezet az út a barlang szájáig. A belépés nem díjmentes, 5-12 éves kor között 5 euro, felette pedig 7 eurót kell fizetnünk ha látni szeretnénk ezt a különleges helyet. Be is csengettük hát a kért összeget és elindultunk befelé. Nem volt nagy a tömeg, úgyhogy nem kellett várnunk a bejutásra. A barlangrendszer amúgy is hatalmas, sok ember befér gond nélkül.

Az elején mindjárt 1-1 kis életképet láttunk a falban lévő beugrókba építve. Nagyon hangulatos egyébként a hely, izgalmas a föld alatti tér.

valkenburg_barlang_karacsonyi_vasar.jpg

Jópofák voltak a dekorációk, de azért izgatottan vártuk, hogy mi lesz még beljebb. Nagyjából hasonló dekorokat láttunk, mint az elején, majd sajnos elég nagyot kellett csalódnunk. A helyi szervezők vagy nem tudták kiaknázni az egyedi helyszín adta lehetőségeket, vagy csak szimplán nem volt elég jelentkező a minőségi terméket forgalmazó áruskból, sajnos rengeteg gagyit árusítottak a barlangban, ilyeneket:

Gagyiárusok Európa legnagyobb földalatti karácsonyi vásárán

Az illatszeresen át a telefontartó-áruson keresztül a neszeszernepperig volt itt mindenki. Azért szerencsére akadt néhány ideillő kereskedő is, de mégsem tudták hozni a várt színvonalat. A büférész rendben volt, de onnantól gyakorlatilag csak a kifelé vezető úton siettünk csalódottan, nem vesztegettük tovább az időnket erre.

Előfordult azért néhány ideilő árus is, de sajnos nem sok volt belőlük

A barlangból kijutva a városka nagyon szép volt, a téren immáron "rendes" árusokat találtunk, itt érdemes volt nézelődni.

Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy érdemes volt eljönni, mert láthattuk a saját szemünkkel ezt a híres helyet, de hatalmas csalódás volt a kivitelezése. Ezt nem csak az mondatja velem, hogy nekünk azért az átlagnál jóval magasabb az ingerküszöbünk ami a karácsonyi dekorációkat illeti, mert sajnos mások is ezen a véleményen voltak. Kár érte!

A Bécsi adventi vásárokról itt olvashatsz!

A vásár hivatalos honlapja

Köszönjük a megosztást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6012871146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása