Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Karácsonyfadíszek készítése régi farmerből

2018.11.10. 17:40 Extremesportok.hu

Mint ahogy minden évben, idén is találkozhatunk néhány érdekes újdonsággal a karácsonyfadíszek között, ilyenek például a farmer anyagból készült díszek. Nagyon mutatósak, sok színnel kombinálhatóak és további óriási előnyük, hogy akár mi magunk és készíthetünk hasonlót pár egyszerű alapanyag és eszköz segítségével.

Szükségünk lesz a következőkre:

fsz_01.jpg

  • egy régi farmernadrág/szoknya/kabát
  • tű, cérna
  • díszítésnek színes, mintás anyag, gomb vagy akár gyöngy (opcionális)
  • akasztónak való zsinór
  • tömőanyag (mosható műszálgolyó)
  • ragasztópisztoly

Mielőtt hozzálátnánk, érdemes legelőször átvasalni a farmer anyagot, így kicsit keményebb lesz és egyszerűbb vele dolgozni.
fsz_01_2.jpg

A sablont ráhelyezzük az anyag belső, világosabb részére, és körberajzoljuk. (Szép sablonokat tudunk letölteni az internetről vagy néhány karácsonyi kiadványban is találhatunk.)

Éles ollóval vágjuk ki a mintát. Ha ez készen van, illesszük össze próbaképpen a két felet, most még könnyen tudunk igazítani a rajzolásból és vágásból adódó egyenetlenségeken.
fsz_01_1.jpg

Mérjük ki, hogy milyen hosszú akasztót szánunk a díszre, vágjuk le és ragasztópisztoly segítségével rögzítsük az egyik világos forma világos oldalára. (Így mindenképpen belülre kerül a rögzítés, stabilabb is és esztétikusabb, mert nem látszik. Ha nincs ragasztópisztolyunk, természetesen pár egyszerű öltéssel is rögzíthetjük.)

Amennyiben szeretnénk dekorálni a farmer díszt, érdemes most rávarrni pár egyszerű öltéssel például a színes anyagból kivágott mintát, mielőtt a farmer formákat elkezdjük összevarrni. (Lehet a farmert akár hímezni, gyöngyökkel díszíteni, gombot varrni rá, csak a képzeletünk szab határt.)
fsz_04.jpg

Ha kész a díszítés, illesszük össze a farmer formákat és kezdjük el egyik oldalukon összevarrni. Mivel ez a típusú dísz amúgy is kissé bohókás és természetesebb hatású, így az öltések is lehetnek egyszerűbbek.
fsz_11.jpg

Mikor már majdnem végigértünk, álljunk meg akkora helynél, amibe még kényelmesen befér az ujjunk és helyezzük be a tömőanyagot. Nem érdemes túlságosan pufira készíteni, mert az széthúzza az öltéseket. Ha elégnek gondoljuk, akkor fejezzük be az oldalak összevarrását.

Tippek, tanácsok:

  • tömőanyagnak semmiképp se használjunk vattát, mert szálasodik, összeesik és egyenetlen lesz a kész dísz
  • farmerből kerüljük a sztreccs anyagút, mert nagyon nehéz vele dolgozni, felpöndörödik a széle és jobban is foszlik
  • kisebb méretű díszeket nem szükséges kitömni, magukban is szépen tartják a formájukat
  • ha nincs lehetőségünk otthon nyomtatni, kekszkiszúrót is használhatunk sablonnak

fsz_13.jpg

Sok sikert! 

Ha tetszett, nyomd meg a lenti gombot!

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6314362781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása