Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Idei trend - Édes cukiságok

2012.11.03. 22:50 Tulipa Zsófi


kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukisag02.jpg"Mi az idei karácsonyi trend?" tették fel nekem a kérdést sokan az utóbbi időben. Egyértelmű válaszom, hogy idén trend a CUKISÁG. Az édességek és különféle cukrász termékek megjelenése a karácsonyfákon nem újkeletű történet. Míg a tengerentúlon divat és egyenesen kelléke a karácsonynak a színes mintájú sétabot nyalóka, addig idehaza a szaloncukor és a mézeskalács figura jelentette az édességet a karácsonyfán, és egyben kihívást is az azon édesszájú ismerőseimnek, akik a karácsonyfánk közelébe kerültek. Az elmúlt 5 évben a (mű)mézeskalácsok egész hada lepte el Európát, így hazánkat is. Kerámiából, textilből vagy műanyagból készült 'mézeskalács', festett vagy festetlen figurák és hűtőmágnesek, mintázott vagy éppen natúr mécsesházak, mécsestartók, karácsonyfa füzérek ... minden mi szem-szájnak ingere (vagy még annál is több). Azután megjelentek a sütőformák a karácsonyi dekorációs kellékek világában és onnan márcsak egy ugrás volt, hogy a fákra muffinok és fagylaltok kerüljenek. Igen, idén megjelentek a karácsonyfákon a (mű) fagylaltok, a vattacukor utánzatú díszek és a csillogó muffinok ... és bármennyire meghökkentő is a tény, de jól néznek ki a karácsonyfán és nemcsak a gyerekek imádják ...

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukisag01.jpg

Abban biztos vagyok, hogy a konzervatívabb beállítottságú emberek nem fogják az eddig bevállt és megszokott piros vagy bordó lakásdekorációjukat azonnal leváltani ezekre az édesen cuki díszekre, sőt a trendkövetők is csak némi hezitálás után fognak az élénk rózsaszín, pink és türkizkék színkombinációval megbékélni, de a gyerekek lelkendezése a fa láttán biztató jel arra nézve, hogy igenis lesznek olyan családok, akik bevállalják valamilyen formában ezt az 'édes' divatot.

A trendre jellemző, hogy a hozzá kapcsoló karácsonyi figurák felülete olyan, mintha cukorral szórták volna be őket. A figurák a kezükben színes mézeskalácsot vagy az Egyesült Államokban kedvelt színes csíkos sétabot nyalókát tartanak. A karácsonyfadíszként megjelenő édességek közül a legjellemzőbb a muffin, ami készülhet textilből, vagy akár festett üvegdísz változatban is megtalálható. Ehhez a trendhez használt (mű)mézeskalács figurák nem a hagyományos írókázott díszek, hanem minden esetben színesek és festettek.

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukisag05.jpg

A Karácsonyházban fő helyen áll a cuki karácsonyfa. A dekoráció előkészítését vattából és gumicukorból készült műmuffinok és szintén vattából készült színes cukorral szórt tölcséres műfagylaltok 'nagyüzemi' mennyiségű gyártásával kezdtük. Karácsonyfánk alapszínei az élénk rózsaszín és a türkízkék, ennek megfelelően színben egyező masnikkal és üveggömbökkel egészítettük ki az édességeket, melyekhez különféle 'cukros' hatású figurákat akasztgattunk, s végeredményül egy nagyon vidám édes karácsonyfát kaptunk.

Terveim szerint a későbbiekben majd beavatlak Titeket a műmuffin gyártás rejtelmeibe és majd ötletet adok arra, hogy kristálycukorral és gumicukorral, no meg némi kreativitással milyen téli csendéletet tudtok az asztalra varázsolni.

.

kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukisag04.jpg

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is, és ne feledkezz meg nyereményjátékunkról! Ha eljönnél hozzánk, programjainkat itt találod!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!   nyil2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr384887279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása