Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Csengettyű muffinpapírból

2012.11.13. 08:30 Tulipa Zsófi


Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_201.jpgEgy adventi magazinban találtuk ezt az ötletet és kipróbáltuk. Nagyon gyorsan és könnyedén elkészithető muffinpapir alapanyagú kedves kis csengettyűk, amelyeket karácsonyfára vagy egy vázába állitott faágra is akasztgathatunk.

Az elkészités menetét az alábbiakban láthatjátok, előljáróban még annyit szeretnénk megosztani veletek, hogy ahogyan egyre másra készültek a csengettyűk továbbgondoltuk az eredeti verziót és készitettünk dupla illetve tripla muffinpapiros változatot is. Mindegyik tündéri. Érdemes karácsonyi mintás papirokat használni, esetleg ezüst vagy arany szinben megvásárolni vagy egyszerű fehér muffinpapirt izlésünknek megfelelően megfesteni.

A csengettyűk elkészitéséhez szükségünk lesz muffinpapirra, tűre, cérnára és gyöngyökre esetleg flitterekre az extrább dekorációhoz, valamint egy vázára, faágra és apró kőzúzalékra vagy földre, amivel a vázát megtölthetjük és ezzel az kevésbé borulékonnyá válik.

Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_401.jpg

 

1. Lépés Töltsük meg a vázánkat kőzúzalékkal vagy földdel, majd helyezzük bele a faágat.

2. Lépés Fűzzük be a cérnát a tűbe úgy, hogy a cérna duplán legyen, de a cérna végére ne kössünk csomót. Egy muffinpapír közepén felülről lefelé szúrjuk át ügyelve arra, hogy a cérnából legalább 20 cm maradjon a papír tetejénél amit nem húzunk át a papíron.

Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_301.jpg

 

3. Lépés Az átszúrt tűre fűzzünk fel gyöngyöket, ez lesz a csengettyű nyelve.

Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_302.jpg

 

4. Lépés Amikor a nyelvnek szánt gyöngyök már szépen sorban sorakoznak a cérnán, akkor a legalsó gyöngy kivételével a többibe visszaöltünk a képen látható módon.

Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_303.jpg

 

5. Lépés Visszaszúrjuk a tűt a papírunk tetején át közel az első szúráshoz, de vigyázva, hogy a két szúrás egybe ne szakadjon! Miután áthúzzuk a tűt a papíron, olyan hosszan hagyjuk a gyöngyökkel fűzött részt (a muffinpapír alatt), amilyen hosszú nyelvet szeretnénk a csengettyűnek.

Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_402.jpg

6. Lépés A papir tetején az áthúzott cérnából és az eredetileg otthagyott cérnából csomót kötünk. Ehhez a lépéshez húzzuk ki a tűt cérnából. Ha megvan a csomó, akkor az egyik cérnaszálat levághatjuk.

Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_101.jpg

 

7. Lépés A muffinpapir belsejébe közel a papírhoz szükséges egy másik csomót is kötnünk, amely megakadályozza, hogy a papir lecsússzon a cérnán. Ehhez fordítsuk kicsit ki a papírt és az ott lógó cérnára (vagyis a csengettyű nyelvére) kössünk csomót.

Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_304.jpg

 

8. Lépés A papír tetején lévő cérnát fűzzük vissza a tűbe, majd gyöngyöket húzzunk a cérnára. Ha készen vagyunk a gyöngyökkel, akkor húzzuk ki a tűt a cérnából és a cérnát visszahajtva kössünk egy csomót rá, ezzel kialakítottuk a csengettyű akasztóját.


Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_sor01.jpg


Íme a dupla-, illetve a tripla muffinpapíros változat is:

Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_102.jpg  Kastelykert_Blog_Karacsonyhaz_muffinpapir_103.jpg

 

 

Csatlakozz hozzánk Facebook-on és vegyél részt nyereményjátékunkban is! Ha meglátogatnál minket, keresd programjainkat itt!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot! nyil2.png

   

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr174903988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása