Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

A bor és a parafa dugó esete a karácsonnyal

2012.11.30. 01:20 Tulipa Zsófi

Wine Corks_k.jpgKét apropója is van mostani bejegyzésemnek. Egyrészt örömmel jelentem, hogy ismét eljött a forralt borok és fűszeres meleg puncsok időszaka, másrészt pedig egy mai beszélgetés gondolkodtatott el. Egy nagyon kedves apuka járt ma kislányával nálunk a Karácsonyházban, aki egy saját készítésű koszorúnak keresett tányér alátétet. Elmesélte, hogy a koszorút ő maga készítette boros dugókból. Erről eszembe jutott, hogy én magam is gyűjtögettem régebben ezeket, és nem volt kizárt, hogy dekorálni fogok velük valahogyan. Őszintén szólva nem gondoltam arra, hogy Karácsony előtt fogom őket felhasználni, de némi utánajárás és az interneten talált képanyag meggyőzött arról, hogy bizony a karácsonyi dekorációban (is) van helye a dugóknak.

"Dugó, fadugó, parafadugó"

Íme néhány ötlet arra, hogy miket készíthetünk karácsonykor parafadugóból. A dekorációk készítéséhez a dugókon kívül leginkább egy ragasztópisztolyra van szükségünk és némi kreatív gondolatra. Különösebb kézügyességet egyik kompozíció elkészítése sem igényel tőlünk, de a borok szeretete előnyt jelenthet az alapanyag utánpótlás terén! :)

diy-wine-cork-christmas-wreath.jpg

via goodhousekeeping.com

Ha van otthon egy nagyobb méretű öblösebb üvegvázánk, akkor állítsunk a közepébe egy üvegpoharat (ami majd később a gyertyánk helye lesz) és a kettő közötti részt töltsük fel a dugókkal. A gyertyát helyezzük az üvegpohárba és élvezzük a dugók között átsejlő gyertya lángjának fényét. Ezzel a dekorációs ötlettel a borospince hangulatát is emelhetjük!

wine+cork+candle+holder.jpg

 diy-wine-cork-candle-holder.jpg

via twotwentyone.net

A dugókból készíthetünk karácsonyfa díszeket is.

diy-wine-cork-christmas-ornaments-500x270.jpgvia wineandcork.wordpress.com

Egy kúp, egy 10 darabos izzósor és egy ragasztópisztoly segítségével világító karácsonyfát készíthetünk dugókból.  

parafa_dugo_fa.jpg

 via ecoetsy

Most jöjjön parafa dugóból a személyes kedvencem egy kis spárga felhasználásával. Ugye milyen aranyos?

diy-wine-cork-ornaments-shaped-like-christmas-trees.jpg

via pm-betweenthelines.blogspot.hu

Az alábbi koszorú elkészítéséhez szükségünk van egy koszorúalapra (szalma, cirok, vessző, moha) amire felragaszgatjuk a dugókat, majd masnival tesszük karácsonyi hangulatúvá dekorációnkat.


wine-cork-wreath2.jpg

 


Parafa dugóból készült karácsonyi kopogtató bogyókkal, díszekkel és egy kis thujával ITT.

Várjuk további ötleteiteket illetve képeiteket az elkészített dekorációitokról.

 

Megosztani ér! Csatlakozz hozzánk Facebook-on és vegyél részt nyereményjátékunkban!

Ha meglátogatnál minket, nézd meg 2012-es programjainkat itt!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot! nyil3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr924938755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása