Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Hóember család fából

2012.12.08. 12:16 Tulipa Zsófi

fokep.jpgNekem nagyon tetszik ez a hóember család. El tudom képzelni kültéri dekorációként a kertben, közel a bejárathoz, de ugyanígy beltérben is, akár térelválasztó funkcióval. Nagyon vidám, színes téli ötlet és elkészíteni sem túl nagy ördöngősség, akár karácsonyi ajándéknak is kiváló! Kövessétek az elkészítés lépéseit képről-képre!

Először is szükségünk van fa alapanyagra. Ha egy nagyobb táblányi anyag (farost lemez, rétegelt lemez, bútorlap, stb.) áll rendelkezésünkre, akkor kedvünk szerint szabhatjuk le a léceket különböző hosszúságú és szélességű darabokra. Ugyanígy a készítés során felhasználhatunk előre szabott deszkákat, amiket különböző hosszúságú darabokra vágunk. A képen látható darabok szélessége nagyjából 10 cm, a leghosszabb reménybéli hóember magassága 40 cm körül van. (A magasság meghatározásánál vegyük figyelembe hogy hány zsanérral szeretnénk összefogni az egyes darabokat.) Ha csak egyet kívánunk majd használni, akkor a legmagasabb figura ne haladja meg a 40 centimétert.

snowmen_02.jpg

A fadarabok alsó élétől 9 centiméterre kell kimérni a zsanérok helyét úgy, hogy a lécek között a zsanér mozgásához szükséges minimális rést hagyjunk. Minden egyes lécen megjelöltem ceruzával a zsanér rögzítésének helyeit.

snowmen_03.jpg

Egy kisméretű fúróval óvatosan jelöljük meg a lyukak helyét a lécen.

snowmen_15.jpg

Átmenetileg fel is lehet csavarozni a zsanérokat annak érdekében, hogy kipróbáljuk a lécek mozgását, összehatását.

snowmen_04.jpg

A próba után újra szét kell szedni és a felületeket (alsó és felső lapok kivételével) fessük le fehérre.

snowmen_05.jpg

A szebb összhatás érdekében a zsanérokat is lefújhatjuk fehér festékkel. Vigyázzunk, hogy csak vékonyan kerüljön fel a festék, nehogy később a mozgásukat akadályozza.

snowmen_06.jpg

Miután a festék megszáradt a léceket, mostmár véglegesen, összecsavarozhatjuk a zsanérokkal.

snowmen_07.jpg

Hát ez eddig rendben van.

snowmen_08.jpg

Ezután filcből sapkát készítünk minden egyes léc tetejére (vagyis a hóemberünk fejére).

snowmen_09.jpg

Ha megvagyunk, egy hosszú csíkra vágott filc darabot mindegyik lécen kössünk át úgy, hogy az megkötés után szabadon lóghasson. Ezek lesznek a hóemberek nyakában a sálak.

snowmen_10.jpg

A textil csíkok végeit éles ollóval bevagdoshatjuk, így tudunk rojtokat készíteni a sálak végeire.

snowmen_16.jpg

Most következhet az arcok kialakítása. Az orrokhoz szintén használhatunk filcet vagy bármilyen más textil anyagot. A ragasztható mozgó szemeket hobbiboltokban szerezhetjük be.

snowmen_12.jpg

Ezek után felragaszthatjuk a gombokat a testekre.

snow 20.jpg

Íme, ilyen egyszerűen el is készült a hóember családunk.

snowmen_01.jpg

Ráadásul a dekoráció még könnyen el is pakolható a téli szezon elmúltával. Nem csak ötletes, de praktikus is ez az ötlet!

snowmen_14.jpg

forrás: childmadetutorials

Megosztani ér! Csatlakozz hozzánk Facebook-on és vegyél részt nyereményjátékunkban! Ha meglátogatnál minket, nézd meg 2012-es programjainkat itt!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

nyil3.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr464953868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása