Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Hétféle Mikulás dekoráció

2013.12.04. 10:37 Tulipa Zsófi

Összegyűjtöttünk hét féle Mikulás dekorációt, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk.

A Mikulás már lassan úton. Lesz akihez már csütörtökön este odaér és lesznek olyanok, akik csak péntek reggelre fogják a meglepetést a csizmájukban találni, hogy a virgácsról már ne is beszéljünk.

Tündérien aranyos Mikulás figurákat készíthetünk mi magunk is könnyedén különféle anyagok felhasználásával. Íme hét kreatív ötlet Mikulásos dekorációhoz.

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (3).jpg

Nem tudom, Ti hogyan vagytok vele, de én imádom ezeket a papírhenger figurákat. A figura alapjának használt WC papír guriga minden háztartásban megtalálható. Ebből papírkarton vagy bármilyen textil vagy filc anyag felhasználásával készíthetünk Mikulás figurákat.

Hogyan lehet a vágódeszkából ünnepi dísz? Erre ad ötletet a Levendulány blogján.

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (14).jpg

forrás: kiflieslevendula

Fahéj Mikulások.

Vastagabb fahéj rudakra víz alapú festékekkel festhetünk Mikulás fejeket hosszú szakállal és fehér bojtos piros sapkával.

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (11).jpg

Ezt az ötletet még tovább gondolhatjuk és egy kis akasztóval kedves függeszthető díszeket is készíthetünk belőle.

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (12).jpg

forrás: allthequietthings.blogspot.com

Spatula figurák

Festék, gomb, különböző színű papír karton és néhány fa spatula a gyógyszertárból és rögtön készülhetnek a spatula figurák. Egy kis kreativitással számtalan különböző Mikulás figura készíthető.Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo.jpg

Mikulások mini agyagcserepekből

Kis méretű agyagcserepekből készülhet a figurák teste, fa vagy papír golyóból a feje, a szakáll lehet zsenília vagy bármilyen fehér fonal, és ezeken kívül már csak festenünk kell.

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (2).jpg

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (4).jpg

forrás: www.mespetitsbonheurs.com

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (13).jpg

Filc díszek

 Ha piros és fehér színű filcből kivágjuk a figura hozzávalóit, akár ragasztással vagy nagyobbak varrással is rögzíthetik azokat egymáson. Ötlet: vágjunk az alap formából kettő darabot és úgy varrjuk össze a két alapot, hogy egy kis vattát teszünk közé, így a díszünknek vastagsága is lesz.

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (5).jpg

Az idei kedvenc: ecset Mikulás

Irány a garázs, a szerszámos láda vagy a legközelebbi festékbolt és máris készülhetnek az ecset figurák.

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (7).jpg

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (8).jpg Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (9).jpg

Mikulas_dekoracio_kreativ_hobby_Karacsonyhaz_blog_godollo (10).jpg

Mi összegyűjtöttük az ötletek, most már ti jöttök, készítsétek el őket. Az elkészített díszekről készült képeiteket várjuk Facebook oldalunkra.

FIGYELEM! A KARÁCSONYHÁZ ELKÖLTÖZÖTT A KIRÁLYI KASTÉLY PÁLMAHÁZÁBÓL, ÚJ CÍMÜNK: 2100 Gödöllő, Szabadság út 2. A MŰVÉSZETEK HÁZA MELLETT A KASTÉLLYAL SZEMKÖZTI PARKBAN a volt Kastélykert étterem helyén várunk mindenkit szeretettel november 1. és december 24. között!

karihaz_terkep.jpg

Ha tetszik amit csinálunk, csatlakozz hozzánk Facebook-on is! A megosztást is megköszönjük szépen!

 nyil3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr695675127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása