Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Hogyan készül kézzel a karácsonyi csúcsdísz?

2016.10.27. 09:28 Tulipa Zsófi

 

A nagy múltú gödöllői Karácsonyház csapatával csakúgy, ahogy minden évben idén is ellátogatottunk a kedvenc hazai üvegdísz manufaktúránkba hogy egyedi, kézzel festett gömbdíszeket rendeljünk saját elképzeléseink szerint.

kezzel_festett_karacsonyfadisz_manufaktura2_karacsonyhaz_godollo.jpg

Így néz ki egy "nyers" üveggömb itt éppen fehér festékkel mártva, ezt festik meg aztán az ügyes kezű festőhölgyek pici ecsetjeikkel. A tetején lévő tölcséres részt aztán levágják majd rákerül a rugós fém akasztófül.

kezzel_festett_karacsonyfadisz_manufaktura_karacsonyhaz_godollo.jpg

Itt pedig már egy általunk kért minta alakul más technikával, a gömböt a megfelelő helyeken ragasztóval kenik le és csillogó porral (úgynevezett glitter-rel) szórják. Így a glitter csak ott marad rajta ahová a ragasztó került, a többi helyről pedig lepotyog így rajzolva ki a mintát.

kezzel_festett_karacsonyfadisz_manufaktura4_karacsonyhaz_godollo.jpg

A kész egyedi mintáinkat itt most nem mutatjuk be, mert nem szeretnénk lelőni a meglepetést. Megnézheted majd őket nálunk Gödöllőn az október harmincadikai nyitás után.

14872520_10209363733043860_1292279857_n.jpg

(Na jó, de csak ezt az egy limitált Grincs díszt azért mégiscsak megmutatjuk...)

Viszont ha már ott voltunk a gyárban, eszünkbe jutott hogy megmutatjuk Nektek hogyan is készül egy üveg csúcsdísz kézzel (és szájjal), hiszen nem minden nap lát ilyesmit az ember! Sajnos a "rendes" kameránk és állványunk nem volt velünk, de mire való a mobiltelefon? :) Előkaptuk hát és forgattunk vele egy rövidet! 

Ugye milyen érdekes?

Köszönjük  a megosztásokat!

Október 30-tól idén is várunk szeretettel a gödöllői Karácsonyházban!

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3611728195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dor B. Zoltán 2016.10.30. 14:19:13

Az üvegtechnikus-képzés egyik alaptétele: a forró üveg pont ugyanúgy néz ki, mint a hideg!
Egyébként tiszteltetem az ügyességüket!
süti beállítások módosítása