Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Édes cukiságok - Muffinok

2012.11.03. 23:18 Tulipa Zsófi


kastelykert_blog_Karacsonyhaz_cukisag03.jpgA 'cuki' karácsonyfához készítettünk nagyon sok műmuffint. A muffinokhoz színes kozmetikai vattapamacsokat, élénk színű muffin papirokat és sokféle gumicukrot, zizi cukrot és színes franciadrazsét használtunk. A vattapamacsokat hobbiragasztóval rögzítettük a muffin papirokba, a cukorkákat ragasztópisztollyal illetve spray akril lakkal rögzítettük a vatta tetejére (a cukorkák ragasztásához ragasztó spray is használható). Vékony színes zsinórt fűztünk át a muffin papiron még a vattapamacsok beragasztása előtt, abból lett a muffinok akasztója. Az eredmény a képen látható.

Tapasztalatunk alapján érdemes kis méretű muffin papirokat használni és azokba egy vagy maximum két vattapamacsot tenni, hogy minél könnyebb legyen az elkészült muffin és így minél kevésbé húzza le a súlya felakasztás után a karácsonyfán.

4168937253_1dd870530d_o.jpgFigyelmünkbe ajánlottak egy másik muffin készítési eljárást, amit szintén szeretnénk veletek megosztani. Ennek a muffinnak az alapja egy kisméretű polisztirol golyó, amelynek a felületét ragasztóval kenjük be, majd az egész golyót műhó zúzalékba forgatjuk. A csillógó műhó zúzalékkal bevont golyót ragasztópisztollyal vagy hobbi ragasztóval muffin papirba ragasztjuk. A muffin tetején lévő díszítés színes bogyós ágról (művirágról) való, amikor a dróton lévő színes bogyót beleszúrjuk a polisztirol golyóba, egyúttal a muffin akasztóját is rögzítjük.

Forrás: bakeitpretty

cupcake.jpg

Mindkét muffin készítést kipróbálhatod karácsonyváró kézműves foglalkozásainkon!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is, és ne feledkezz meg nyereményjátékunkról! Ha eljönnél hozzánk, programjainkat itt találod!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!   nyil3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1004887293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása