Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Világító papír csillag sablonnal

2012.12.18. 07:43 Tulipa Zsófi

paper-star-lantern-glowing-nyito2.jpgÚton-útfélen, kirakatokban és karácsonyi vásárokban is lehet találkozni ezekkel a papírból vagy műanyag készült világító csilagokkal. Szépek, dekoratívak és tapasztalatom szerint a vásárokban eléggé drágák. 

Ha követitek az alábbi leírást otthon is tudtok magatoknak ilyen csillagokat készíteni ráadásul olcsón! 

 

Hozzávalók: papír, nyomtató (a sablon kinyomtatásához), olló, ragasztó, mini izzósor, tű és egy kis zsinór.

Ha esetleg nincsen otthon 10 darabos izzósorod, ne ess kétségbe és ne rohanj el a legközelebbi villamossági szaküzletbe, hiszen izzósor nélkül is nagyon látványos tud lenni a csillag. Bár ez utóbbi esetben hasznos lehet fényes és csillogó papírból készíteni a díszt.

crafty-nest-paper-star-lanterns-ketto.jpg

Először is töltsd le az alábbi link segítségével a csillag sablonját. A PDF fájlban 3 féle méretű csillaghoz találsz mintát, így akár többféle méretben is elkészítheted!

Világító papír csillag sablon

A csillag sablonját rányomtathatod az általad kiválasztott mintás papír üres hátoldalára közvetlenül vagy először fehér papírból sablont készíthetsz. Ez utóbbi esetben nyomtasd ki a mintákat egy fehér A4-es papírra, vágd ki őket és így azután bármilyen papíron körberajzolhatod (bármelyik papír hátoldalára rámásolhatod). Fontos, hogy a csillagok egyenként 5 darab részből készíthetők el (ötágú csillagok), ami azt jelenti, hogy az általad kiválasztott mérettől függően akár több példányban is ki kell nyomtatnod a sablont ha azt közvetlenül a használni kívánt mintás papír hátoldalára nyomtatod.

Ha a nyomtatással elkészültél és a papírból kivágtad a csillag 5 'ágát', akkor a következő lépéseket kövesd:

1. lépés: Az összefüggő körvonalak mentén vágd ki a csillag ágait, a pontozott vonalak mentén pedig hajtsd meg a papírt vagy óvatosan vonalzó mentén karcold meg, hogy könnyebb legyen majd meghajtani.

paper-star-lantern-step-1-ds.jpg 

2. lépés: A kivágott részekből készítsünk kúpokat úgy, hogy a ragasztott fül a kúp belsejébe kerüljön a képen látható módon.

paper-star-lantern-step-2-ds.jpg

3. lépés: Készítsük el a fenti módon a csillag mind az öt ágát. Ha izzósorral készítjük a csillagot és szeretnénk, hogy a csillag felületén lyukakon keresztül szűrödjön ki a fény, akkor ennél a lépésnél irodai lyukasztóval csináljunk lyukakat az egyes kúpok felületére még összeragasztás előtt.

paper-star-lantern-step-3-ds.jpg

4. lépés: Ezután ragasszuk össze a csillag 5 különálló részét. Mindegyik kúp alján van egy fülecske, amit a mellé kerülő kúp belsejébe kerül ragasztanunk a képen látható módon.

paper-star-lantern-step-4-ds.jpg

5. lépés: Folytasd az ágak összeillesztését mindaddig, amíg mind az 5 ág össze nincs ragasztva. Ha nem szeretnél izzót elhelyezni a csillagban, akkor nyugodtan mind az öt kúpot összeragaszthatod. Ha szeretnél világítást a csillagodba, akkor az első és az utolsó kúpot ne ragaszd össze. Ez esetben az első és az utolsó kúpon félúton fűzzünk egy-egy zsinórt ahogy a képen is látszik:

paper-star-lantern-step-5-ds.jpg

6. lépés: Az első és az utolsó kúp csatlakozásánál tudjuk az izzósort a csillag belsejében elhelyezni. Miután azt  megtettük, a két zsinór összehúzásával illetve összekötésével tudjuk a csillagot végleges formára alakítani.

paper-star-lantern-step-7-ds.jpg

7. lépés: Tároláshoz elegendő a zsinórt kiengedni és a csillag ágai laposan egymásra fekszenek. Így az kis helyen, sérülésmentesen el lehet rakni az ünnepek után. 

paper-star-lantern-packed-flat-ds.jpg

forrás: homemade-gifts-made-easy.com

FIGYELMEZTETÉS: Ne hagyd felügyelet nélkül a papírcsillagot, ha az izzósor világít benne. Az izzók esetleg túlmelegedhetnek és meggyújthatják a papírt! A leginkább biztonságosan alkalmazhatóak a ledes izzók, amelyek világítás során csak minimálisan melegednek fel.

Megosztani ér! Csatlakozz hozzánk Facebook-on és vegyél részt nyereményjátékunkban! Ha meglátogatnál minket, nézd meg 2012-es programjainkat itt!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

nyil3.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr284966585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása