Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Farsangi papírforgó

2013.01.21. 15:46 Tulipa Zsófi

kocka_pinwheel.jpgJanuár hatodikán van vízkereszt, avagy a három királyok ünnepe. Ez a karácsonyi ünnepek zárónapja és egyben a farsangi időszak kezdete is. A farsang hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek ideje.

Nekem a farsangi dekorációról élénk színek, vidám és bolondos dolgok jutnak eszembe. Megmutatom, milyen könnyű papírforgót készíteni, ami akár a farsangi dekorációnk egyik látványos eleme is lehet.

Amikre szükségünk lesz

- 15 cm x 15 cm méretű kétoldalán mintás csomagolópapír vagy "scrapbook" papír; a lényeg, hogy könnyen hajtható legyen, vagyis egy kartonnál azért vékonyabbra van szükségünk

- gombostű

- hurkapálca

- ragasztó (lehet ragasztópisztoly is)

- térképtű (push pin)

-  kreatív virág mintás lyukasztó, amit nyugodtan helyettesíthetünk saját magunk által papírból kivágott virág mintával

- olló

- vonalzó

diy-wedding-pinwheels_01.jpg

1. lépés Fektessük le a 15 cm x 15 cm méretű papírt az élénkebb mintával lefelé (az asztal felé) és vonalzó segítségével húzzunk átlókat az 1. ábrán látható módon.

2. lépés A papírlap közepét úgy jelöljük meg, hogy az átlók metszéspontjánál szúrjuk át a térképtűt, ezzel jelzés értékű kis lyukat ütünk.

3. lépés A sarkokból kiindulva az átlók vonalán vágjuk be a papírokat úgy, hogy a középpontól kb 2,5 cm-re abbahagyjuk a vágást. (2. ábra)

4. lépés A térképtű segítségével lyukasszuk át a papírt mind a négy sarkánál, mégpedig az előbb végigvágott átlóktól mindig a balra eső oldalon lévő sarkokon. (3. ábra)

5. lépés A kreatív lyukasztónk segítségével papírból vágjunk ki egy virágmintát, de ugyanígy megfelel ha saját magunk által megrajzolt mintát vágunk ki. Szúrjuk át a gombostűt a kivágott mintánk közepén. (3. ábra)

6. lépés Egyesével a lyukasztott sarkokat hajtsuk a papír középpontja felé és mind a négy lyukon keresztül szúrjuk át ugyanazt a gombostűt, amelyiken a virág is van. (4.ábra)

7. lépés Ezt követően a virágos gombostűt szúrjuk át a papír középpontján lévő lyukon is. (5. ábra)

8. lépés A hurkapálca végétől kb 2-3 centiméterre a térképtű segítségével óvatosan készítsünk egy apró lyukat, ahová majd a gombostűt fogjuk beszúrni. (6. ábra)

9. lépés Tegyünk egy kis csöpp ragasztót a hurkapálcán ütött lyukra és szúrjuk bele azt a gombostűt, amire a papír virág és a többi sarkok is fel vannak tűzve. (7. ábra) Nagyon fontos: száradás közben ne érintkezzen a ragasztó a papírforgó papír részével, annak szabadon kell majd tudni forogni a gombostűn.

Kész is van az egyedi papírforgónk. :)

Haladó papírforgó készítők ízlés szerint tovább is dekorálhatják a hurkapálcát vagy magát a papírforgó részt is, például apró ragasztható Swarovski kristályokkal. Jó munkát!

diy-wedding-pinwheels_03.jpg

forrás: oncewed

Megosztani ér! Csatlakozz hozzánk Facebook-on! 

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

nyil3.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr435019656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása