Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Adventi kalendárium ötlet deszkákból és papírzacskókból

2014.11.24. 22:14 Tulipa Zsófi

A gödöllői Karácsonyház csapata nem bír magával, minden új ötletet amit tudunk megvalósítunk. Most az Advent közeledtével az előzőleg bemutatott kalendárium mellé deszkákból készítettünk fali kalendáriumot stencilezéssel és papírzacskókkal.

karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-20-6367.jpg

Amire szükséged lesz: 24 darab papírzacskó (20 dekás), dekopír fűrész, olló, kalapács, szög, madzag vagy szalag, akrilfesték, stencilek és egy kis vízbázisú fehér (fal)festék.

karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-6-6271.jpg

Stencillel vagyis festő sablonnal plusz némi akrilfestékkel sorszámoztuk az egyszerű papírtasakokat 1-24 között.
(A tasakok beszerezhetők bármely papírboltban.)
karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-4-6267.jpg
karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-5-6269.jpg
Amíg a festék száradt 2 cm vastag és 12 cm széles deszkákból (barkácsboltban vagy fatelepen beszerezhető, de akár raklapot is bonthatunk hozzá) hátfalat készítettünk az alábbiak szerint:
karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-7-6273.jpg
karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-8-6274.jpg
Levágunk 4 darab hosszabb, de különböző hosszúságú deszkadarabot (100-120 cm között) és egy rövidebb, kb 80 cm hosszút. A rövid deszkára egymás mellé szöggel rögzítjük a hosszabb deszkákat
Átfestjük fehér falfestékkel (Például Diszperzittel) az így készült deszkafalat, majd ha megszáradt stencillel türkiz színű mintákat festhetünk rá, majd hagyjuk azt is megszáradni.
karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-9-6277.jpg
karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-11-6282.jpg
karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-12-6283.jpg
Ezt követően 4 darab szöget verünk a fal felső részébe a nagyobb minták alá:
karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-10-6280.jpg
karacsonyhaz_karacsonybolt_godollo_kastelykert_blog-2-6373.jpg
A papírtasakokba meglepetéseket rejtünk és lezárjuk őket, majd a sorszámozott tasakokat lyukasztóval kilyukasztjuk és különböző hosszúságú spárgákat kötözünk rájuk (hogy az egymás alá eső tasakok ne takarják ki egymást) amelyeket a szögekre akasztunk.
Végezetül az így elkészült adventi kalendáriumot felrögzítjük a falra.
Ugye milyen egyszerű és szép? A miénket élőben is megnézheted nálunk Gödöllőn a Karácsonyház közepén! Idei programunkat megnézheted itt! Ha szeretnél pár szépséget, de messze laksz tőlünk szemezgethetsz weboldlunkról is!

FIGYELEM! A KARÁCSONYHÁZ ELKÖLTÖZÖTT A KIRÁLYI KASTÉLY PÁLMAHÁZÁBÓL, ÚJ CÍMÜNK: 2100 Gödöllő, Szabadság út 2. A MŰVÉSZETEK HÁZA MELLETT A KASTÉLLYAL SZEMKÖZTI PARKBAN a volt Kastélykert étterem helyén várunk mindenkit szeretettel november 1. és december 24. között!

karihaz_terkep.jpg

Ha tetszik amit csinálunk, csatlakozz hozzánk Facebook-on is! A megosztást is megköszönjük szépen!

 nyil3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr636930269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása