Ünnepi dekoráció mindenkinek!

 A Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben a Művészetek Háza mellett van Karácsonyház ami az ünnepekre átváltozik. Innen megtudhatod hogyan, és ötleteket is meríthetsz belőle!

Karácsonyház 2018

Facebook

Felhasználási feltételek, Kapcsolat

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § (2) bekezdése értelmében a weboldal, mint szerzői alkotás törvényes védelmet élvez, 18. § (1) bekezdése értelmében a szerzők kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, illetve a többszörözést engedélyezze. A szerkesztők előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap részeinek vagy egészének feldolgozása, beleértve a weblapon szereplő összes cikket, adatot, elérhetőséget és képeket is!

Kapcsolat:

tulipazsofi_kukac_gmail_pont_com

Karácsonyi vásárok I. - A bécsi adventi vásárokról

2015.12.09. 19:33 Tulipa Zsófi

 

A gödöllői Karácsonyház csapata tanulmányútra ment és megnézte többek közt a bécsi Adventi vásárokat is. Mivel sok negatívat olvastunk róluk ezelőtt, ezért saját szemünkkel is meggyőződtünk róla, hogy mi igaz és mi nem a hallottakból.

Először is tisztázzuk, hogy nem egy bécsi vásár van ilyenkor, hanem rengeteg szerte a városban. A legismertebb (ezért a legtöbb rosszat is erről hallottunk) a városháza (Rathaus) előtti téren lévő vásár. Fontos leszögezni, hogy ez nem a kézműves igényességről szól (bár van az is), hanem inkább a hangulatról és a mókáról. A fiatalok esténként itt forraltboroznak és az itt kapható termékek nagyobb része is inkább vásári, ezért ne várjunk mást ettől a helytől. Még kínai óraárust is találtunk, illetve egyéb ízléstelen dolgok mellett indián álomcsapda is beszerezhető itt (sajnos) ilyenkor. Erre a szervezőknek érdemes lenne odafigyelniük, de arányaiban szerencsére nem sok ilyen árus van jelen a téren. Ennek ellenére mi találtunk mókás és szép dolgokat is, szóval összességében jól éreztük magunkat. Érdemes hétköznap napközben érkezni, ekkor nincs tömeg, esténként és hétvégén gyakran mozdulni sem lehet a sok embertől. Fontos tudni, hogy a helyi csendrendelet miatt az árusok este fél10-kor olyan pánikszerűen pakolnak el mintha valami hurrikán közeledne, ezért érdemes jól időzíteni az érkezést. Reggel 10-kor nyitnak a standok. A parkolásra oda kell figyelni, mert 2-3 Euro óránként és este 10-ig is kell fizetni, ráadásul sok helyen maximum 2 órát lehet állni. Emiatt a kocsival érkezőknek érdemes lehet parkolóházat választani a vásárlátogatás idejére.

A Rathaus előtti tér madártávlatból:

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza.jpg

Az itt kapható termékek a teljesség igénye nélkül: 

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_16.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_17.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_1.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_10.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_11.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_12.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_13.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_14.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_2.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_4.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_3.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_5.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_6.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_7.jpg

becsi_karacsonyi_vasar_rathaus_varoshaza_9.jpg

A város egyéb terein is vannak vásárok jó kis forraltboros és kajás standokkal amikre mindenképp érdemes egy kis időt szánni és megkóstolni az édeskrumplit vagy az osztrák hot-dogot. A klasszikus szép kézműves vásár azonban a schönbrunni kastély előtti téren található, ahol már a minőségi dolgokat lehet megvenni valamivel magasabb áron. Persze azért itt is "becsúszik" némi kínai áru, de szerencsére itt már a válogatottabb, minőségibb fajtából.

A kastély előtti vásár

becsi_vasar_kastely_schonbrunn.jpg

Itt már sok szép kézműves dolog közül válogathatunk

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_1.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_10.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_11.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_12.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_13.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_14.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_2.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_5.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_6.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_7.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_8.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_9.jpg

becsi_vasar_kastely_schonbrunn_3.jpg

Köszönjük a megosztásokat! Ha Bécs messze van, várunk a gödöllői Karácsonyházban ahol 8 szobában közel 20 féle karácsonyfa és kreatív dekorációs ötletek várnak! 

A bécsi vásárok 2. részét itt találod!

Hollandiában is jártunk, arról itt olvashatsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr58152602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.12.10. 18:41:08

Két éve voltam a bécsi adventi vásáron, nem voltam tőle elájulva. Szerencsémre találtam olyan pavilont ahol a háziak árulták kötött portékájukat. Abból vettem itthonra a fa alá, tetszett.
Megkóstoltam a forralt bórt, de csak karácsonyi bögre kedvéért. Ahhoz, hogy leüljünk a sok napi mászkálás, meg evés ivás után, csak úgy volt lehetséges, ha beülünk egy kávézóba. Pénzért ment minden, még a kedvesség is. Ilyen adventi vásár, talán kisebb, de itthon is van.

arncht 2017.10.31. 13:40:06

becsben szinte minden nagyobb teren, parkban, keruletkozpontban van egy vasar. a helyiek altalaban messze elkerulik a fent emlitett vasarokat.

sokkal hangulatosabb az altes akh, vagy a spittelbergi vasar. de pl a kozelunkben talalhato turkenschanzparkban is egy egesz hangulatos kis vasar szokott lenni, ringispillel, stb.

en inkabb azt javaslom, hogy roviden nezzenek korbe az emberek, aztan utana menjenek be melegedni vmelyik muzeumba a ket legnepszerubb kozul (naturhistorisches, kunsthistorisches) - esetleg a rathauson vannak koncertek. garantaltan nagyobb lesz az egesz tura elmenyfaktora :)
süti beállítások módosítása